Tio tips för sommarlovsbarn med skärm!

Nu väntar sommarlovet och många härliga dagar med ledigt för barn och vuxna. Men några kanske oroar sig för att barnen ska spendera för mycket tid framför skärmen. Varför är de inte ute och leker utan bara stirrar in i en skärm?

Glöm då inte allt härligt som också händer på skärmen. Hur kreativa barn kan vara och hur mycket inspiration det finns där för sommarlovets alla timmar.

Här är tio tips för sommarlovsbarn med skärm:

1. Starta en egen youtubekanal eller instagramkonto med sommarlovstips. Filma er när ni testar en ny grej varje vecka och lägg ut på nätet. Saker man kan testa är olika badplatser, att paddla kanot, kasta frisbee, glassar, bollsporter etc. Hitta på en egen poängskala!

2. Utmana er i Minecraft och bygg upp sommarstället eller hotellet på resmålet i detalj. Eller varför inte huset där du bor. Glöm inte att gå ut och kika, stega upp, mät och fotografera så det blir så likt som möjligt.

3. Testa ljudböcker eller ladda hem en app och börja läs böcker på skärmen! Starta en bokblogg och recensera alla sommarlovsböcker!

4. Messa dina kompisar och fråga hur dom har det. Gör dina egna vykort! Fotografera där du är och lek med en bildapp. Lägg till en fin text och skicka till alla du känner.

5. Leta upp roliga pyssel du kan göra med det som finns hemma!  På Pinterest finns massor, sök till exempel på ”enkelt pyssel” eller ”DIY”.

6. Lär dig ett nytt språk! Det finns massor av appar att ladda hem för att lära dig ett nytt språk bara på några veckor…

7. ….eller kanske du till och med kan skapa ett eget nytt språk som bara du och dina kompisar kan prata. Gör ordlistor på skärmen och messa varandra på det nya hemliga språket.

8. Kolla hur folk levde förr i tiden och i andra länder. På museernas hemsidor finns ofta ”barnavdelningar” där man kan läsa på om hur människor levde förrut. Kanske kan ni sedan besöka museet tillsammans med familjen.

9. Baka! Leta upp det roligaste receptet på nätet och överraska familjen med något gott. Fotografera det du bakat och skicka till dina vänner eller lägg ut på nätet. Gör din egen kokbok på nätet.

10. Sprid nätkärlek. ❤ Gå in på andras konton och gilla, skicka hjärtan och kommentera snällt! Tillsammans gör vi nätet bättre.

Läs och köp boken ”På skärmen” här. Där finns fler roliga, bra och viktiga skärmtips.

Glad sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *